Tüp mide ameliyatı için belirli bir kilo gerekliliği yoktur. Ancak genellikle ameliyat için belirli bir vücut kitle indeksi (VKİ) aralığı önerilmektedir. VKİ, kilonun boy ile orantısını ölçen bir endekstir.

Tüp mide ameliyatı için genellikle aşağıdaki kriterler göz önünde bulundurulur:

1. VKİ: Genellikle tüp mide ameliyatı için VKİ’nin 40 veya üzeri olması gerekmektedir. VKİ, vücut ağırlığınızı kilogram cinsinden boyunuzun metre cinsinden karesine bölerek hesaplanır. Örneğin, VKİ = Ağırlık (kg) / Boyunuz (m) * Boyunuz (m).

2. VKİ ve Eşlik Eden Sağlık Sorunları: VKİ 35-39.9 aralığında olan bireyler de tüp mide ameliyatı için aday olabilirler, ancak bu durumda eşlik eden obezite ile ilişkili sağlık sorunları (hipertansiyon, diyabet, uyku apnesi, eklem problemleri vb.) de göz önünde bulundurulur.

Ameliyat için uygun adayların belirlenmesinde VKİ önemli bir ölçüttür, ancak diğer faktörler de dikkate alınır. Bunlar, kişinin genel sağlık durumu, obezite ile ilişkili sağlık sorunları, kilo verme denemeleri ve diğer tedavi seçeneklerine uygunluktur.

Tüp mide ameliyatı olmak isteyen bir birey, ameliyat öncesinde bir obezite uzmanı veya bariatrik cerrah tarafından değerlendirilmelidir. Bu uzman, kişinin özel durumunu ve ameliyatın uygun olup olmadığını değerlendirecektir.

Sonuç olarak, tüp mide ameliyatı için belirli bir kilo gerekliliği yoktur, ancak VKİ ve obezite ile ilişkili sağlık sorunları değerlendirilir. Uygun bir aday olup olmadığınızı belirlemek için bir uzmana danışmanız önemlidir.

Write a Reply or Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir